Aktuele gegevens CuraçaoHuidige temperatuur Caribisch gebiedlblauwlijn
lblauwlijn

Weer en klimaat CuraçaoHet weer op Curaçao is meestal zonnig en warm, dit komt door de gunstige ligging in de tropen, net ten noorden van Venezuela. De gemiddelde temperatuur over het hele jaar genomen is 27,5°C. Er schijnt veel zon, met een gemiddeld aantal uren zon per dag van 8,4 uren.
De warmste maanden zijn juli, augustus en september, met een gemiddelde hoge temperatuur van 31,7°C en een gemiddelde lage temperatuur van 26,7°C. De maanden december en januari zijn iets kouder, maar het scheelt slechts een 2,5°C met de warmste maanden. Ook het temperatuurverschil tussen dag en nacht is klein, namelijk 5 tot 6°C. Dus ook ’s avonds is het nog lekker aangenaam weer om buiten te zijn.
De maanden met de meeste neerslag zijn oktober, november en december. 60 procent van de neerslag valt tijdens deze maanden. De neerslag op Curaçao wordt gekenmerkt als korte, meestal nachtelijke regenbuien, waarna de zon weer overvloedig gaat schijnen. Zo komt het veelvuldig voor dat men na een stevige regenbui daarna weer vol in zon op het strand kan zitten!
De Christoffelberg, gelegen in het noord westen van Curacao, heeft een hoogte van 375 meter en heeft invloed op het weer rondom de berg. Opstuwing van lucht zorgt voor meer neerslag dan elders op het eiland en op de top is het relatief koeler.
Ook de constante passaatwind uit het oosten heeft een invloed op het weer, de wind zorgt voor een aangename verkoeling bij de hoge temperaturen. De kracht van deze wind neemt wat toe tijdens de lente. Curaçao ligt ook buiten het orkaangebied, dus er komen niet of nauwelijks orkanen voor, wel kunnen hevige stormen voorkomen en ook uitlopers van orkanen.
De temperatuur van het zeewater rond Curaçao is erg warm, met een gemiddelde temperatuur van 26,8°C
Bron: www.weersvoorspelling.nl
lblauwlijn

Radar Curaçao  Satellite

Meteorologisch departement Curaçao


Meer weer Curaçao


 e-mail verstuur hier uw mailsterlijn Disclaimer
updated: 16 oktober 2012